シズルの原子Into the heart of taste
PHOTOGRAPHER 平田 正和 MASAKAZU HIRATA
1990年 | 神奈川県出身 |
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2013年 | 東京工芸大学卒 |
主な賞歴:
- 2014年 第63回朝日広告賞 準グランプリ、APAアワード、毎日広告デザイン賞など
1990: Born in Kanagawa
2013: Graduated from the Department of Photography at Tokyo Polytechnic University
PRIZE :
- 2014: 63th Asahi Advertising Award, Grand Prix Runner-up. APA Award.
Mainichi Advertisement Design Competition, etc.
When you bite into food, the “sizzle” flows out. The composition of its form is
governed by certain rules.
Perhaps this, more than anything else,
gives food its texture and delicious flavor.
With these photos we venture into
unknown territory to witness a world like nothing seen before.
Straddling the line between art and science,
we wield the microscope to explore
an otherwise invisible universe.
ART DIRECTOR 平野 光太郎 KOTARO HIRANO
1996年 | 東京藝術大学美術学部デザイン科卒 博報堂入社 |
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CI開発・プロダクトデザインを含めた商品開発・パッケージ・ブックデザイン・ プロモーション領域・大型キャンペーンデザイン領域を横断的に活動 |
主な賞歴:
- Tokyo ADC賞、グッドデザイン賞、日本パッケージデザイン大賞金賞、CLIO AWARDS Gold、
ニューヨークフェスティバル グランプリ、LIA Gold Award、カンヌライオンズ ブロンズなど
ステーキなら「ジュウジュウ」
…あの「五感を刺激する感じ」から派生した、
広告用語の「シズル」。
それをトコトン突き詰めて、因数分解したら、
どこへ到着するのだろう?
旅の出発地点は、ビール、椎茸、
とうもろこし、エンドウ豆、スイカ。
さあ、シズルの世界のどんどん奥へ、
もっと先へ。
その最果ての地で、抽象美とも言うべき
シズルのエッセンスを発見しました。
1996: Graduated from the Department of Design at Tokyo University of the Arts; joined Hakuhodo
CI development, product development (including product design), packaging,
book design, promotions and large-scale campaign design
PRIZE :
- Tokyo ADC Award. GOOD DESIGN Award. Japan Package Design Awards, Gold.
CLIO Awards, Gold. New York Festivals, Grand Prix. LIA Gold Award. Cannes Lions, Bronze, etc.
“Sizzle” is a term we use in the advertising industry, but it comes from the sound a cooked up steak makes, stimulating all five of your senses. So if you plunge into the “sizzle” and factorize it, where will you arrive?
The embarkation point of our journey was beer, then shiitake mushrooms, corn on the cob, peas and watermelon. Next we pushed forward and went deeper, toward the real “sizzle”.
And at the end of the road we discovered the essence of the sizzle and their abstract beauty.
STAFF LIST
- P: 平田正和
- AD: 平野光太郎
- Ret: 服部伸崇
- Pr : 田代智裕
- P: Masakazu Hirata
- AD: Kotaro Hirano
- Ret: Nobutaka Hattori
- Pr: Tomohiro Tashiro
食べ物をかじった時、溢れ出るシズル。
法則に従って構成される形状。
何によりその食感が生まれ、
美味いと感じるのか。
目で見る事のできない世界は
知らない街を旅している様。
アートと顕微鏡の間。
目では見えない世界を探り歩く。